Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Prawdziwa odsiadka w poprawczaku za... kradzież ekwipunku wirtualnego wojownika to kara, która grozi 17-letniemu miłośnikowi gry komputerowej Metin2. Chłopak dwa lata temu wciągnął się do zabawy i z każdym dniem coraz bardziej się w nią angażował. Zaprzyjaźnił się też z innymi graczami, m.in. z pewnym 21-latkiem z Olsztyna. - Udostępnił mi swój login. Wzięliśmy z kolegami jego ekwipunek - tłumaczy wystraszony młodzieniec, który nie przypuszczał, jakie mogą być tego konsekwencje. Tymczasem mężczyzna zgłosił kradzież na policję, a ta potraktowała sprawę poważnie. Nastolatek twierdzi, że zbroję dobrowolnie oddał właścicielowi. Teraz o jego winie bądź niewinności zadecyduje sąd rodzinny. Możliwość popełnienia prawdziwego przestępstwa podczas czynności wykonywanej w świecie wirtualnej gry potwierdza specjalista dr Dariusz Adamski z Centrum Badania Problemów Prawnych i Ekonomicznych Komunikacji Elektronicznej na Uniwersytecie Wrocławskim. -Jeśli ktoś zdobędzie moje dane i wyciągnie pieniądze z konta, poniosę realną stratę. Tak samo w grze. Wirtualne przedmioty mają realną wartość wycenianą przez rynek i można za nie uzyskać prawdziwe pieniądze. Przestępczość w grach stała się powszechna – wyjaśnia ekspert.

oto tekst który przeczytałem wczoraj w tygodniku Angora, waszym zdaniem za takie coś powinien być poprawczak? ja osobiście jestem na Tak.

Tu macie link do filmu

To jest ukryta treść, proszę

Edytowane przez introduction
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...